1. Ik ben particulier. Hoe kan ik één van Uw trappen bestellen ?

Om uw trap, zijn onderdelen of een product uit het assortiment leuningen en borstweringen te bestellen, neem contact op met één van onze verkopers.

Klik hier, om de dichtstbijzijnde verkoper te vinden. 


2. Waar vind ik de dichtstbijzijnde verkoper ?

Klik hier , om de dichtstbijzijnde verkoper te vinden.


3. Waar kan ik documentatie over Uw producten vinden ?

U kunt de volledige documentatie downloaden op de pagina DOCUMENTATIES.


4. Realiseren jullie maatwerktrappen ?

Wij hebben een assortiment maatwerktrappen enkel beschikbaar in België. Klik hier om de nodige informatie te vinden.

De trappen voorgesteld op onze internetsite zijn allemaal standaard trappen in kit. Deze kunnen worden aangepast op verschillende manieren: het afzagen van de eerste trede, aanpassing van de structuur voor de trappen met een metaalstructuur, vulstuk aan de basis van de trap,…

De aanpassingen zijn afhankelijk van elk model en de afmetingen van uw huis. Om U te helpen bij het nemen van de afmetingen en te controleren of de trap van U keuze overeenkomt met Uw afmetingen, kan U gebruik maken van het bijgevoegd DOCUMENT.

U kan ook het ingevulde document aan een van onze verdelers voorleggen daarmee deze controleert of het gekozen model aan uw behoeften kan worden aangepast.


5. Welke informaties heb ik nodig om te weten of de trap van mijn keuze in mijn huis past ?

De afmetingen te kennen om te controleren of de trap van u keuze past, zijn de volgende:

  • De hoogte vloer tot vloer
  • De hoogte vloer tot plafond
  • De beschikbare terugloop, dit wil zeggen de beschikbare ruimte op de bodem voor uw trap.
  • De lengte en breedte van uw trapgat, dit wil zeggen de afmetingen van het gat in uw plafond.

Om U te helpen bij het nemen van de afmetingen en te controleren of de trap van U keuze overeenkomt met Uw afmetingen, kan U gebruik maken van het bijgevoegd DOCUMENT.

U kan ook het ingevulde document aan een van onze verdelers voorleggen daarmee deze controleert of het gekozen model aan uw behoeften kan worden aangepast.


6. Hoeveel kost een trap ?

De prijs van een trap kan enorm verschillen, niet enkel door het gekozen model, maar ook in functie van de opties. In de regel, een bouwpakkettrap is 30% goedkoper dan een maatwerktrap.

We nodigen U uit om voor elke prijsaanvraag langs te gaan bij één van onze verkopers.

Klik hier , om de dichtstbijzijnde verkoper te vinden.


7. Waar kan ik uw trappen zien ?

Veel van onze verkopers, hebben expo-modellen van onze trappen. Neem snel contact op met de dichtstbijzijnde verkoper om te weten welke modellen hij tentoonstelt.


8. Is het mogelijk een leuning te plaatsen op een reeds bestaande trap ?

Met ons concept van leuningen en borstweringen in kit is het mogelijk een leuning te plaatsen op een bestaande trap. U vindt alle details van dit assortiment op de pagina : LEUNING & BORSTWERING.


9. Wanneer moet ik mijn trap behandelen (verven of oliën) ?

Sommige modellen zijn al vernist vanuit de fabriek, maar alle andere trappen in hout worden onbehandeld geleverd. Wat betekent dat ze moeten worden behandeld.

Hout is een levend materiaal dat reageert op verschillen in temperatuur, vochtigheid,… Het is uiterst BELANGRIJK , uw nieuwe trap te behandelen VOOR de plaatsing van deze.

Wij raden U het gebruik van de oliën Sogem Oil aan. Deze zijn speciaal ontworpen om trappen te beschermen op een duurzame wijze en bieden twee belangrijke voordelen ten opzichte van conventionele producten:

  • één laag olie Sogem Oil is voldoende ( in plaats van 2 met een conventioneel product)
  • onze oliën zijn milieuvriendelijk.

U kunt ook kiezen voor de stijl die U aan Uw trap wilt geven want we hebben 4 verschillende kleuren van olie. Voor meer informatie, bezoek onze pagina SOGEM OIL.


10. Onder welke omstandigheden (temperatuur en vochtigheid) plaats ik het best een trap ?

De plaatsing dient te gebeuren in verwarmde lokalen tussen 10° en 20° met een relatieve luchtvochtigheidsgraad tussen 45 en 65 %. Dit is algemeen overeenstemmend met de temperatuur en vochtigheid in een huis.

Indien u de trap in uw bezit heeft, maar niet van plan bent om deze direct te plaatsen, zorg er dan voor dat de stapelplaats aan bovenstaande voorwaarden voldoet. Vermijd de opslag van uw trap op een zolder, in een kelder of in een natte en/of onverwarmde opslagplaats.


11. Ik ben mijn handleiding verloren, waar kan ik een kopie krijgen ?

U kunt de montagehandleidingen voor onze verschillende modellen vinden op de pagina MONTAGEHANDLEIDING. De trappen zijn ingedeeld naar assortiment , vervolgens per model.

Als u de instructies die U nodig hebt niet vind, aarzel niet om ons te contacteren via onze pagina CONTACT.


12. Bestaat er een montage video voor mijn trap ?

We hebben montage video’s gemaakt voor een aantal van onze trappen. Vooral voor de assortimenten Design, eigentijdse tappen, ruimtebesparende trappen en spiraaltrappen.

Om te weten of de montage video van uw trap al beschikbaar is online, kijk op onze pagina VIDEO'S.
Ze zijn ingedeeld naar assortiment, vervolgens per model.


13. Hoe ken ik het aantal onderdelen die ik nodig heb om mijn aluminium borstwering op te bouwen ?

Voor uw gemak, hebben we een berekeningssoftware voor de configuratie van uw aluminium borstweringen in profiel RONDO en SQUARE ontwikkeld. Klik hier, om naar de berekeningssoftware te gaan.


14. Hoe kan ik verdeler van Sogem producten worden ?

U bent een bouwmarkt ? Een houthandelaar en/of een bouwmaterialenhandelaar ? U wilt onze producten verdelen ? Neem contact met ons op via ons contactformulier.